На заході України у пансіонаті персонал застосовує фізичні покарання до підопічних

0
На заході України у пансіонаті персонал застосовує фізичні покарання до підопічних
Торік виявили "кричущі" порушення прав людини у приватному пансіонаті для людей похилого віку та осіб з інвалідністю "Турбота та догляд" (CARE & CARE). Зараз ситуація тільки погіршилася.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

"Відповідні органи розпочали кримінальні провадження, правоохоронні органи зафіксували грубі порушення законодавства. Була створена комісія, яка виявила критичні порушення діяльності цього пансіонату. 18 червня 2024 року група НПМ здійснила повторне відвідування даного приватного пансіонату", – написав Лубінець.

Які порушення прави людини виявили
За його словами, попри виявлені порушення, пансіонат продовжує свою роботу. В одному з приміщень умови лише погіршилися:

▪️ кожен і кожна потребує медичної допомоги,

▪️ відсутня ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики та договір із закладом охорони здоров’я – у пансіонаті немає медичного працівника,

▪️ люди виснажені,

▪️ кімнати зачинені на замок,

▪️ відсутні постільні речі,

▪️ температура у приміщеннях досягає +32 градуси,

▪️ харчування організовано з грубими порушеннями, зокрема відсутні сертифікати походження продуктів харчування,

▪️ особа, яка готує їжу, в пансіонаті офіційно не працевлаштована та не має спеціальної освіти,

▪️ санітарні книги відсутні,

▪️ відбір проб не проводиться.

Родичі забирають рідних з пансіонату
"Отримали повідомлення про застосування фізичного покарання до підопічних з боку персоналу, якщо маломобільна особа через свій фізичний стан змушена здійснити природні потреби "під себе". Нонсенс ситуації в тому, що після виявлення кричущих порушень, власник не зробив висновків, пансіонат продовжує свою діяльність. Значна частина родичів негайно забрали своїх рідних після появи інформації про реальний стан додержання прав людини у приватному пансіонаті", – наголосив омбудсман.

Він також закликав правоохоронні органи, контролюючі органи, органи державної влади та місцевого самоврядування негайно вжити заходів для відновлення порушених прав людини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні