Що чекає на ухилянтів, які не оновлять дані до 16 липня

3
Що чекає на ухилянтів, які не оновлять дані  до 16 липня
Чоловіки призовного віку, які перебувають на військовому обліку, мають оновити свої персональні дані протягом 60 днів з дня набуття чинності нового закону про мобілізацію.

Про це ТСН розповіла адвокатка Марина Бекало.

До якого числа треба оновити дані в ТЦК
Нагадаємо, в Україні від 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він зокрема передбачає, що чоловіки призовного віку зобов’язані протягом 60 днів уточнити свої облікові дані — тобто до 16 липня 2024 року.

Дані, які підлягають оновленню стосуються адреси проживання, номерів засобів зв’язку, адреси електронної пошти.

Що чекає чоловіків, які оновили дані
Після спливу 60 днів, за словами адвокатки, чоловіки, що оновили свої персональні дані, будуть викликатися за повістками за місцем проживанням, які вони вказали при оновленні даних, для проходження ВЛК та ймовірно з подальшим призовом на військову службу. За умови, якщо вони будуть визнані придатними до служби та не матимуть підстав для отримання відстрочки.

“Ті чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися за місцем їхньої останньої реєстрації, тобто “прописки”, і така повістка буде вважатися врученою, як передбачається Постановою КМУ №560”, — пояснила ТСН.ua Марина Бекало.

Як покарають чоловіків, які не оновили дані
Ті, хто не оновив свої персональні дані будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 210-1 КУпАП, у вигляді штрафу у розмірі 17тис. грн.

За словами адвокатки, дані про правопорушників також будуть передаватися до бази даних, що входять до єдиної інформаційної системи МВС.

“Про розшук такої особи, для здійснення поліцією адміністративного затримання та доставлення такої особи до найближчого ТЦК та СП незалежно від місця перебування на військовому обліку”, — розповіла Марина Бекало.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-30

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що чекає тцкунів,
Відповісти
А що, буде з дівчатами, жінками (медики), які не встануть на облік, чи не оновлять дані?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні