У небі над Польщею помітили рідкісне явище

0
У небі над Польщею помітили рідкісне явище
Учені зафіксували несподівану появу сріблястих хмар над Європою.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на The Watchers.

Хмари утворилися, незважаючи на високу сонячну активність, яка зазвичай перешкоджає цьому явищу.

Повідомляється, що в Європі стався найзначніший спалах сріблястих хмар цього року. Ці хмари, також відомі як "електричні блакитні хмари", були помічені по всій Європі, включно з Данією, Австрією, Німеччиною, Нідерландами, Англією, Польщею, Словаччиною та Бельгією

Це явище було несподіваним для 2024 року, оскільки він вважається несприятливим для сріблястих хмар через високу сонячну активність. Сонце нагріває верхні шари атмосфери Землі, руйнуючи молекули води, необхідні для утворення цього виду хмар. Однак нещодавні події дають змогу припустити, що у 2024 році можуть зіграти роль додаткові чинники.

Одним із чинників, що сприяють цьому, є додаткова волога в атмосфері через підводне виверження вулкана Тонга. Це виверження викинуло значну кількість водяної пари у верхні шари атмосфери.

Кількома днями раніше, 18 червня, сріблясті хмари помітили в Литві.

Ці хмари формуються на висоті приблизно 80 км над поверхнею Землі, що різко контрастує з більшістю хмар, які формуються в межах нижніх 16 км атмосфери. Видно такі хмари зазвичай протягом двох годин після заходу сонця на західному небі або перед сходом сонця на східному небі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні