У якій країні категорично заборонено жувати жуйку

0
У якій країні категорично заборонено жувати жуйку
Багато країн мають свої унікальні традиції та заборони. Наприклад, у Сінгапурі не можна жувати жуйку. Ба більше, солідний штраф і навіть термін у вʼязниці можна отримати і за ввезення цього, здавалося б, нешкідливого товару.

Про це пише УНІАН.

Чому в Сінгапурі не можна жувати жуйку - історія заборони
Як відомо, Сінгапур славиться своєю чистотою. І, як не дивно, це єдина країна, яка заборонила жувати жувальну гумку. Заборону запровадив ще в 1992 році перший прем'єр країни Лі Куан Ю. І причина лежить на поверхні.

Річ у тім, що влада боролася за підтримання чистоти в громадських місцях і транспорті. Як і в багатьох країнах, люди часто клеїли жувальні гумки під сидіння або в інших місцях. А витрати на те, щоб їх прибрати були досить високими. Так жування жувальної гумки на законодавчому рівні стало однією з тих речей, що не можна робити в Сінгапурі.

Тепер, коли ми з'ясували, чому не можна жувати жуйку в Сінгапурі, давайте поговоримо про покарання за цей проступок. Штраф може сягати 1000 сінгапурських доларів (близько 30 тисяч гривень), а за повторне порушення - 2000 сінгапурських доларів (близько 60 тисяч гривень).

Не тільки жувати жуйку - що не можна робити в Сінгапурі ще
Однією забороною на жування жуйок влада країни не обмежилася. Цей товар також не можна ввозити на територію країни. Стосується це і туристів.

Виняток становлять тільки ті жувальні гумки, які мають терапевтичний ефект - наприклад, нікотинові. Але і їх так просто не купиш. Продаються вони тільки в аптеках і суворо за рецептом від лікаря.

Порушення заборони на ввезення цього товару на територію країни загрожує серйозними наслідками - наприклад, може "світити" великий штраф. А якщо ввозити їх великими партіями, це можуть розцінити як контрабанду, що є серйозним злочином.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні