Що буде з путіним, якщо Трамп програє на виборах

0
Що буде з путіним, якщо Трамп програє на виборах
Професор європейських досліджень у Принстонському університеті Гарольд Джеймс вважає, що поразка Дональда Трампа на президентських виборах може зруйнувати плани Путіна щодо України.

Про це пише УНІАН з посиланням на інтерв'ю газеті Neue Zürcher Zeitung.

Історика запитали, чи можна вважати "Глобальний саміт миру" у Швейцарії успішним. "Навряд чи можна говорити про приголомшливий успіх. Але це може бути початком успіху. Принаймні, вони зібралися разом і домовилися. Звісно, важливі країни не були присутні або не підписали угоду. Наприклад, Бразилія чи Індія. Китай залишився осторонь. Це недолік, і зрештою, я вважаю, цей конфлікт не вдасться вирішити без Китаю", - відповів він.

При цьому Джеймс назвав абсолютно правильним той факт, що російська сторона не була присутня на цій зустрічі, оскільки при Путіні ця країна не є надійним договірним партнером.

"У 1938 році британці спробували укласти угоду з Гітлером. Британський прем'єр-міністр повернувся з Німеччини і сказав: "У мене є папір за підписом пана Гітлера, у нас мир у Європі". Це не так. Звичайно, Росія має бути залучена, але не в рамках цього уряду", - додав він.

Історик зазначає, що у війні Путін зробив ставку на час. Спочатку він чекав швидкого падіння України і втечі уряду, потім - розпаду альянсу Європейський союз - Сполучені Штати Америки.

"Я вважаю, що Путін постарається втриматися на своїй посаді доти, доки є шанс, що кандидат, який йому сподобався, стане президентом США. Але якщо Трамп програє вибори, розрахунки Путіна виявляться закінченими. Це момент, коли може настати мир", - каже Джеймс.

За його словами, у Трампа є явні ознаки "психічного розкладання", а заяви політика стають дедалі загрозливішими. "Фанатичні прихильники Трампа становлять меншість американського населення. Вибори завжди виграються посередині. Більшість із тих, хто голосував за Трампа чотири роки тому, перебувають посередині. І вони не голосуватимуть за нього знову в листопаді", - переконаний він.

Також історика попросили прокоментувати посилення правих популістських сил у Європі та їхній можливий вплив на Україну. Він каже, що навіть праві партії усвідомили, що мають відмовитися від антиєвропейських позицій, якщо хочуть досягти успіху на виборах.

"Макрон робить величезну ставку, в якій міститься твердження, що альтернативи його політиці щодо України немає. Важко сказати, чи вдасться Макрону показати, що він потрібен", - додав Джеймс, говорячи про призначення президентом Франції позачергових парламентських виборів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні