На Волині розростається небезпечна рослина

0
На Волині розростається небезпечна рослина
На території Володимирського району розповсюджується отруйна рослина «Борщівник Сосновського», який при контакті з відкритими частинами тіла, спричиняє сильні опіки.

Про це пише БУГ.

26-го червні на сесії райради підтримали запит депутата Миколи Квашука до голови Володимирської райдержадміністрації вжити заходів щодо нерозповсюдження отруйної рослини борщівника Сосновського.

«Сьогодні їхав з Володимира на Нововолинськ, повно отруйного Борщівника на узбіччі одразу за Заріччям. Розмножується шаленими темпами», – пишуть читачі.

Як йдеться у запиті депутата райради, найбільш поширені зарослі даної рослини є береги річок, узбіччя доріг, деградовані пасовища і покинуті поля, особливо Володимирської, Зимнівської, Оваднівської територіальних громад.

Навіть найменше торкання до рослини, особливо під час викидання квітконосів, викликає сильні опіки, які важко гоються, викликають ряд дерматитів.

Найбільш ефективні методи знищення борщівника Сосновського:

• систематичне підкошування, щоб не дати утворитися суцвіттю, особливо ефективним є підрізання кореневої шийки на глибині 8-12 сантиметрів;

• найефективніший засіб боротьби хімічний, який потрібно використовувати навесні, на початку вегетаційного періоду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні