Українцям хочуть підвищити податки: скільки доведеться платити

0
Українцям хочуть підвищити податки: скільки доведеться платити
В Україні чиновники готують підвищення основних податкових ставок - ПДВ і ПДФО (через військовий збір).

Про це йдеться в матеріалі порталу "Обозреватель".

Причому таке підвищення нібито може відбутися вже в липні нинішнього року. Як кажуть експерти - для того, щоб перекрити дефіцит у 400 млрд грн, необхідно підвищити основні податки.

Очікується, що ставка військового збору має збільшитися з 1,5 до 5%. Фактично це збільшить податок на доходи фізичних осіб, оскільки цей збір було запроваджено як доповнення зазначеного податку (є прогноз, що таке підвищення може принести бюджету близько 94 млрд грн).

У Кабміні планують підвищити і податок на додану вартість - зараз ставка перебуває на рівні 20%.

"Точне рішення, на яку суму потрібно підвищити податок, поки що не ухвалили. Або на 2%, або на 3%. Не менше", - каже співрозмовник журналістів в уряді. Очікується, що цей захід принесе додатково до 120 млрд грн. Далі - прогнозується, що підвищення і ПДВ, і військового збору дадуть понад 200 млрд грн.

Також очікуються додаткові надходження і в разі економічного бронювання від мобілізації. Окремі урядовці вважають, що якщо його процедури максимально спростити і дозволити брати участь ФОПам, то результат може принести до бюджету якраз близько 400 млрд грн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні