У Волинській області запровадили карантин: що сталось

0
У Волинській області запровадили карантин: що сталось
На території Борового лісництва «Городоцького лісового господарства», що на Камінь-Каширщині, зафіксували загибель дикого кабана. Причина смерті – африканська чума.

Про це повідомили у Камінь-Каширській районній військовій адміністрації.

Інцидент зафіксували у вівторок, 25 червня.

На місце, де знайшли хвору тварину, виїхала комісія у складі фахівців ветеринарної медицини. Вони відібрали зразки для лабораторного дослідження, після чого провели дезінфекційні заходи. На основі проби патологічного матеріалу встановлений діагноз – африканська чума свиней.

Відтак територія Борового лісництва визнана неблагополучним пунктом, а навколо нього, в радіусі до 3 км, встановлена зона захисту. Окрім цього, села Троянівка та Майдан Маневицької громади ввійшли в зону спостереження (радіус – до 10 км від зовнішніх меж зони захисту).

«Користувачі мисливських угідь досліджують території на предмет виявлення хворих і загиблих тварин. Станом на сьогодні про такі факти не повідомляли. Моніторинг проводять не тільки в дикій фауні, але й у приватному секторі шляхом подвірного обстеження свинопоголів’я. Посилюємо увагу на питанні реалізації продукції тваринного походження», – повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Анатолій Тимофіюк.

Керівництво лісового відомства запевнило, що ситуація – на контролі, адже попередньо здійснені всі рекомендовані заходи. Після виконання комплексу ветеринарно-санітарних рекомендацій карантинні обмеження знімуть, але не раніше, ніж через 40 діб.

Довідково: Африканська чума свиней – вірусна хвороба свиней (диких і свійських), яка проявляється гарячкою, синюшністю шкіри та поширеними крововиливами внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Людям ця недуга не загрожує.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні