На заході України під час проходження ВЛК помер чоловік

0
На заході України під час проходження ВЛК помер чоловік
47-річний чоловік прийшов на обстеження за скеруванням військово-лікарської комісії. За фактом смерті у рівненській лікарні жителя Дубенщини слідчі проводять досудове розслідування.

Про це повідомила поліції Рівненської області.

У рівненській лікарні під час обстеження у чоловіка сталася зупинка серця. З відповідною заявою до поліції 25 червня звернулась дружина померлого – 46-річна жителька села Башарівка.

Що кажуть у поліції
Попередньо відомо, що 19 червня чоловік звернувся до одного з комунальних закладів обласного центру на обстеження. Зі слів жінки, лікарі неналежно надали допомогу її 47-річному чоловіку, внаслідок чого він 24 червня помер.

За цим фактом слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником). У рамках провадження вирішують питання про вилучення медичної документації. Наразі слідчі дії тривають.

Що кажуть родичі
Рідні померлого звинувачують лікаря, який проводив оперативне втручання. Донька померлого опублікувала відповідний пост в інстаграм.

За словами доньки, її батько, здоровий 47-річний чоловік, прийшов на обстеження за скеруванням ВЛК.

"21.06 о 09:40 тато пішов в операційну. В ході втручання о 10:20 відбулася зупинка дихання, тато одразу упав у кому. Одразу зробити КТ і внаслідок цього виявили ішемічний інсульт двох півкуль та набряк мозку", – йдеться в повідомленні.

24 червня чоловіка не стало.

Також, за словами родичів, лікар, який проводив втручання, впродовж трьох днів не відповідав на дзвінки та не був присутній біля пацієнта. Відтак, стверджують вони, консиліум лікарів, який зібрався на третій день, не мав повної картини ситуації.


Що кажуть у департаменті охорони здоров’я
Керівник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Вівсянник повідомив Радіо Трек, що під час обстеження у пацієнта сталася раптова зупинка дихання. Це, ймовірно, спричинило важкі ускладнення та подальшу смерть.

"Наразі триває внутрішнє службове розслідування в медзакладі, а потім проведуть перевірку на рівні департаменту. Відомо, що всім пацієнтам перед подібними процедурами мають проводити визначення реакції на сумісність лікарських препаратів", – зазначив Олег Вівсянник.

Чи зробили такі проби пацієнту, встановлять під час розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні