Командир ЗСУ розповів, у чому жінки-військові на фронті кращі за чоловіків

0
Командир ЗСУ розповів, у чому жінки-військові на фронті кращі за чоловіків
На війні дівчата поводяться на 100% відповідальніше за чоловіків.

Про це заявив Герой України Кирило Верес, командир батальйону К-2 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи в інтерв'ю "Українській правді".

За словами Вереса, йому імпонує те, коли жінки є пілотами дронів.

"У відповідальності – 100% кращі. Але до тих пір, поки вона тебе любить чи поважає (сміється). Як тільки каприз якийсь або образа – це ледь не саботаж. Дуже важко буває. Отак кричиш, говориш, говориш, кричиш, а потім мовчиш і понімаєш – одне і те саме. Хочеться вийти, грюкнути дверима, але ж це мій штаб, я не можу вийти (усміхається). Через це вони грюкають дверима. Я кажу: "Ну що ж ти робиш"? А вона мені: "Я не спеціально", – розповідає Верес.

Водночас комбат запевнив, що у самовіддачі дівчата "дуже страшні" в гарному сенсі цього слова.

"Але у відповідальності щодо виконання завдань, у самовіддачі – дівчата дуже страшні в хорошому смислі цього слова. У нас немає дівчат-штурмовиків, це моє особисте бачення як командира. Але я дуже люблю, коли дівчата – пілоти. У нас є зараз дівчата старші над пілотами. Одна з них займається нічними бомберами, інша займається FPV і "Мавіками". І в майбутньому вони будуть командирами взводів, тобто у підпорядкуванні в них буде 40 мужиків", – підкреслив військовий.

За словами Вереса, здебільшого у його батальйоні дівчата виконують функції медиків або діловодів, проте є ті, які беруть участь майже в кожному бою.

"Як для мене, багато. Маленький взвод дівчат. Це здебільшого медики, діловоди деякі. А щоб з топових, хто в двіжухах бере участь майже в кожному бою – це дві, плюс ті, які забезпечують бої – умовно кажучи, до трьох дівчат", – зазначив воїн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні