Угорщина заявила про права на усю Закарпатську область та висунула ультиматум

1
Угорщина заявила про права на усю Закарпатську область та висунула ультиматум
Угорщина висунула ультиматум Україні. Угорський прем'єр Віктор Орбан погодився підтримати початок вступних переговорів про членство України в ЄС за умови, якщо Україна публічно зобов’яжеться виконати 11 вимог Будапешта, зокрема визнати все Закарпаття "традиційно угорським".

Про це йдеться у статті Європейської правди.

Будапешт вимагає від Києва автоматично визнати "традиційно угорськими" усі населені пункти Закарпаття. Цікаво, що навіть ті, в яких угорці історично ніколи не жили. В Орбана це аргументують тим, що загалом у Закарпатській області за переписом 2001 року та попередніх років частка угорців становила понад 10%.

Крім того, Будапешт вимагає скасувати норми про 10% загалом. Автори статті пояснили: тобто, якщо хоча б якась кількість представників угорської меншини жили у певному місці традиційно – то це "угорська" територія.

Також Угорщина вимагає від України відмовитися від рішення місцевих рад у цьому процесі й зробити надання статусу автоматичним.

"Від Угорщини категорично звучить вимога про те, щоби використовувати лише перепис 2001 року попри те, що відтоді кількість угорців, що живуть на Закарпатті, скоротилася майже удвічі. Ключовим є те, що в уряді Орбана прямо називають цей блок визначальним для всього комплексу з 11 вимог. При цьому в Орбана бачать падіння частки угорського населення на Закарпатті нижче 10%", – йдеться у статті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мадяри ідуть за кацапським крейсером!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні