Що мають зробити українці, старші за 60 років, щоб виїхати за кордон

1
Що мають зробити українці, старші за 60 років, щоб виїхати за кордон
Виїзд чоловіків за кордон можливий тільки при дотриманні низки правил - відомо, що ті, кого стосується мобілізація, і ті, хто згідно із законом є військовозобов'язаним, не можуть просто так встати і виїхати з України.

Про це пише УНІАН.

Чи може людина виїхати з країни, якщо їй 60 років і більше
Закон про виїзд чоловіків за кордон свідчить, що покинути країну можуть тільки ті, кого визнано непридатним для служби в армії навіть у воєнний час, а також ті, кому надано відстрочку з правом виїзду. Усі ці можливості потрібно підтверджувати в ТЦК.

На перший погляд здається, що найпростіше виїхати, якщо чоловік молодше 18 і старше 60 років, але юристи нагадують про один нюанс.

Адвокат, кандидат юридичних наук Володимир Піщида в коментарі УНІАН на запитання про те, якою є процедура виїзду 60-річних чоловіків за кордон, чи не достатньо просто придбати квиток і поїхати кудись, наголосив: "Їм треба піти в ТЦК і знятися з обліку у зв'язку з настанням відповідного віку".

Щодо того, які документи потрібно взяти з собою для зняття з обліку, він зазначив, що це має бути військово-обліковий документ і паспорт. Також юрист нагадав, що немає жодних підстав для заборони на виїзд із країни для таких чоловіків - вік 60 років і більше - це законна підстава для зняття з військового обліку. Мобілізація такій людині не загрожує, тільки якщо вона сама не захоче підписати контракт із ЗСУ.

Також Піщида зазначив, що, наскільки йому відомо, чоловік, старший за 60 років, повинен на кордоні показати тільки документи, що засвідчують особу, але "Все залежить, звичайно ж, навіть індивідуально від працівника митниці".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram , щоб бути в курсі найважливіших подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Все залежить, звичайно ж, навіть індивідуально від працівника митниці"" . країна клоунів. це що ж, кожному мутнику потрібно доказувати, що тобі більше 60 років ? чи для мутників закон не писаний ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні