У США звернулись до Пентагону із закликом, який може змінити хід війни в Україні

0
У США звернулись до Пентагону із закликом, який може змінити хід війни в Україні
Група демократів у Палаті представників Конгресу США закликає Пентагон розширити тренування українських пілотів на літаках F-16, що сприятиме зміцненню обороноздатності України в контексті протистояння Росії.

Про це повідомляє Главред з посиланням на Politico.

Законодавці під керівництвом депутата Адама Шиффа (Каліфорнія) підтримують прохання України щодо підготовки ще 10 українських пілотів для F-16 у поточному році і в листі до міністра оборони Ллойда Остіна закликають до його реалізації.

"Прохання надходить у критичний момент триваючого конфлікту України з Росією, коли розгортання літаків F-16 може суттєво вплинути на результат війни", - йдеться у листі 15 законодавців, який отримав POLITICO.

У листі також зазначається, що до кінця поточного року Україна матиме більше літаків F-16, ніж підготовлених пілотів, які могли б ними керувати та виконувати бойові операції.

"Ця ситуація загрожує підірвати стратегічні переваги, які ці літаки можуть надати Україні", - додали вони.

Американські законодавці вважають, що союзники по НАТО мають можливості для додаткового навчання українських пілотів, але вони наполягають, щоб Пентагон керував цим процесом, оскільки це "може бути найбільш ефективним способом" розширення програм.

"Ці зусилля не лише посилять здатність України ефективно використовувати винищувачі F-16, але й зміцнять зобов'язання ширшої коаліції підтримувати Україну в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність", - додали вони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram , щоб бути в курсі найважливіших подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні