Чому бомби рф падають на своїй території

0
Чому бомби рф падають на своїй території
Експерти встановили причину, чому російські літаки так часто скидують плануючі авіабомби на територію РФ, або на окуповані частини низки українських областей.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на низку експертів, пише УНІАН.

Згідно з внутрішнім російським документом, перехопленим українською розвідкою та переданим виданню, з квітня 2023 року по квітень 2024 року в Бєлгородській області, що межує з Україною, впало щонайменше 38 плануючих бомб. Щонайменше чотири були скинуті на місто Бєлгород, а ще сім – у передмісті навколо нього, йдеться в документі.

У ньому сказано, що більшість бомб виявили цивільні особи, і в більшості випадків міністерство оборони Росії не знало, коли вони були запущені. Деякі з епізодів не вдалося розслідувати через "складну оперативну ситуацію".

Виною цьому можуть бути дешеві системи наведення
Плануючі бомби - це старі боєприпаси, модернізовані системами наведення, які дозволяють запускати їх на відстань.

Росія використовує їх для руйнівних наслідків проти України, російська авіація здатна випустити їх на безпечну відстань, що ускладнює їх перехоплення.

Але деякі з бомб виходять з ладу, ймовірно, через дешеві системи наведення, відомі як комплекти UMPK, за словами Руслана Левієва, російського аналітика, який заснував незалежну розслідувальну організацію Conflict Intelligence Team.

"Ми вважаємо, що ці випадкові скиди викликані ненадійністю цих комплектів, що, здається, не турбує ВПС", - сказав він.

Попри це, Левієв сказав, що "лише частина" бомб виходить з ладу, тобто це мало впливає на загальну ефективність зброї.

У червні російський опозиційний медіа-канал "Астра" підрахував, що за останні чотири місяці Росія скинула на власні території 103 бомби.

У березні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що лише за шість днів з 18 по 24 березня Росія скинула на Україну 700 плануючих бомб.

Минулого місяця Росія також вперше застосувала потужну бомбу ФАБ-3000 M-54 вагою 2800 кг у Харкові, спричинивши величезні руйнування. Зараз Україна розробляє власні плануючі бомби та продовжує просити нові системи ППО у своїх союзників по НАТО.

Країни НАТО також послабили обмеження на використання Україною своєї зброї, щоб вона могла завдавати ударів по російських цілях і відбивати російські плануючі бомби в Харкові та навколо нього.

В інтерв’ю виданню Philadelphia Inquirer у неділю президент України Володимир Зеленський закликав президента Джо Байдена дозволити Україні використовувати надані США ракети великої дальності, включаючи ATACMS, для ударів по аеродромах у глибині Росії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні