Відомий волонтер розповів про найбільшу помилку щодо українців за кордоном

2
Відомий волонтер розповів про найбільшу помилку щодо українців за кордоном
Волонтер та засновник благодійного фонду Сергій Притула вважає, що Україна зробила велику помилку, що не стала на бік українців за кордоном.

Таку думку відомий волонтер висловив в інтерв'ю для УП.

"Є люди за межами України, і є люди в Україні. Зараз між ними все глибша і глибша прірва відбувається. Страшні речі, які відбуваються не без підігріву російських спецслужб і які дуже активно працюють у нашому інформаційному середовищі – це протиставлення військових і цивільних. І друге, ще страшніше, це протиставлення українців в Україні українцям поза межами України. І найгірше, що зробила держава нещодавно – це стала на один із боків", – сказав він.

На його думку, обмеження певних послуг, яке відбулося для певної категорії українців за межами України – "це крок, щоб сподобатися людям всередині країни, тому що вони вже тут, треба їм подобатися".

"Бо "ви всі виїхали за кордон, ви ж всі ухилянти, чого ти не вертаєшся захищати Україну?". Люди не зовсім усвідомлюють, яким боком нам це вилізе. Коли закінчиться війна, нам треба, щоб всі вони з-за кордону приїхали сюди. Нам не вистачатиме робочих рук – їх вже бракує, бізнес загинається, тому він відстоює позицію економічного бронювання, на яке інша категорія суспільства не погоджується. Якщо ті люди не повернуться до України, то на нас упаде таке навантаження по роботі, ми будемо доздихувати, тому що в нас жахлива демографічна ситуація", – вважає Притула.

Він озвучив два методи, як можна виловити ухилянтів за кордоном, і саме їх, переконаний Притула, потрібно обмежувати у консульських правах.

"Метод номер один: не в Романа Кравця і не в Сергія Притули є списки тих уродів, які виїхали по "Шляху" і не повернулися. А ОВА ними володіють. Так зробіть, бл*ха, список, розкидайте його по посольствах і консульствах. Людей, які приходять у сервісні центри і які є в цьому списку, грайте зі всієї сили (емоційно). І ще другий метод: якщо людина приходить у консульство, а в неї в паспорті немає печатки про перетин українського кордону, то цілком імовірно, що людина десь по Карпатах добиралася до Румунії чи Тису перепливала. Обмежуйте її в консульських послугах", – зазначив він.

Притула вважає, що найбільшими викликами після завершення війни для України будуть: перший – збереження єдності українського народу, а другий – це демографічна біда.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мда....своих дураков иметь- и врагов не нужно.
Відповісти
і що розумного воно запропонувало ? та до таких ідіотів навіть папуаси не приїдуть
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні