Армія рф у будь-який момент може почати наступ на дві українські області

0
Армія рф у будь-який момент може почати наступ на дві українські області
Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив, що зараз не можна виключати нового наступу країни-агесорки Росії. В будь-який момент, навіть попри недостатню кількість сил, ворог спробує розширити плацдарми з активними зонами бойових дій.

Про це він розповів в ефірі телеканалу Еспресо.

"На щастя, по Сумщині не фіксується активних дій ворога зі спробою заходу на територію України. Ми не бачимо, що по той бік кордону в противника є достатньо сил для цього. Армія РФ не має результатів, які ставила перед собою у Харківській області, зокрема в напрямку Липців та Вовчанська. Тому зараз саме туди вони спрямовують свої основні зусилля. Однак не можна виключати, що в будь-який момент, навіть попри недостатню кількість сил, армія РФ спробує розширити якісь плацдарми з активними зонами бойових дій, в тому числі в межах Сумської області або інших напрямків по Харківщині. Ми маємо бути готові до розвитку всяких ситуацій, відстежувати дії ворога, щоб цьому протидіяти", - повідомив він.

Останнім часом по Харківському напрямку, зокрема у населеному пункті Сотницький Козачок, проявляли себе ворожі ДРГ, розповів речник ДПСУ.

"Кілька ворожих ДРГ намагалися зайти туди, але з боями диверсанти були вибиті українськими захисниками. До цього, звісно, доклали руку й прикордонники, які знаходяться на цьому напрямку. Також застосовувалися усі необхідні більш потужні засоби, щоб наносити ураження ворогу, зокрема і на підступах до нашого кордону. Ми задіюємо протидиверсійні резерви, щоб не дозволити ворогу просунутися вглиб території нашої держави, десь закріпитися в очікуванні до подальших дій", - сказав він.

Демченко також розповів, що активність ворожих ДРГ по Сумській області, особливо зараз, певним чином зменшилась.

"Звісно, ворог намагається проводити диверсійні дії, але їхня активність значно менша. Скоріш за все, противник може використовувати ці групи на тих напрямках, які вважає більш доцільними. Якщо говорити про Сумщину, - усі підрозділи складових Сил оборони роблять усе необхідне, щоб упереджувати дії ДРГ зі спробою заходу на територію України", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні