Чому жінкам треба щодня їсти чорнослив

0
Чому жінкам треба щодня їсти чорнослив
Чорнослив може покращувати структуру та міцність кісток у жінок у постменопаузі.

До таких висновків дійшли дослідники Пенсільванського університету (США), пише gazeta.ua.

"Вживання чорносливу щодня може уповільнити вікову втрату кісткової маси та зменшити ризик переломів кісток. Щоденне споживання чорносливу впливає на фактори, пов'язані з ризиком переломів. Це клінічно неоціненне", - сказала співавтор дослідження Мері Джейн Де Соуза, провідний професор кінезіології та фізіології Пенсільванського університету (США).

З віком щільність кісткової тканини має тенденцію до зменшення. Частково це пов'язано з природним зниженням здатності організму регенерувати кісткову тканину.

"Баланс між резорбцією кісткової тканини (процесом, під час якого кістка руйнується, а її мінерали потрапляють у кров) і формуванням кісткової тканини змінюється, що призводить до більшої втрати кісткової маси, ніж формування", - йдеться у матеріалі.

Зниження рівня естрогену під час менопаузи значно прискорює втрату кісткової маси, а це означає, що жінки в постменопаузі піддаються особливому ризику. Естроген допомагає захистити щільність кісток, тому низькі рівні призводять до посиленого розсмоктування кісток. У чоловіків поступове зниження рівня тестостерону також може сприяти ослабленню кісток.

Збільшення втрати кісткової маси може призвести до остеопорозу, коли кістка стає пористою, менш щільною та більш схильною до переломів. У США понад 10 мілн людей страждають на остеопороз, більшість з яких - жінки в постменопаузі.

"Чорнослив містить багато хімічних речовин, таких як поліфеноли, які гальмують процес втрати кісткової маси", - зазначають експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні