У селі від гострої інфекційної хвороби помер 14-річний хлопець

0
У селі від гострої інфекційної хвороби помер 14-річний хлопець
На Тернопільщині 14-річний хлопець помер від лептоспірозу. Ймовірно, підліток заразився в річці у своєму селі, де проживає багато водяних щурів, які є переносниками захворювання. Випадок трапився на Гусятинщині, де протікає річка Гнила. Хлопця лікували в районній та обласній дитячій лікарні, проте врятувати його не вдалося.

Випадок смерті неповнолітнього від лептоспірозу підтвердила ZAXID.NET головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук.

Підліток помер від лептоспірозу ще 28 червня, проте відомо про це стало 1 липня з повідомлень у локальних телеграм-каналах. «Лабораторно наразі це ще не підтверджено, але клінічно лікарі поставили діагноз лептоспіроз. На жаль, хлопець помер», – зазначила Оксана Чайчук.

У Тернопільській обласній дитячій лікарні розпорвіли ZAXID.NET, що підліток заразився лептоспірозом, ймовірно, у місцевій річці. Через кілька днів після цього йому стало зле, тож батьки звернулися до лікарів. Його спочатку лікували в районній лікарні, а пізніше перевезли в обласну дитячу лікарню в Тернопіль.

«До нас в медзаклад він поступив у дуже важкому стані. У нього були всі клінічні прояви лептоспірозу. Його лікували в реанімації, лікарі робили все, що могли, однак врятувати не змогли. Його бабуся розповіла, що він разом з іншими підлітками чистив річище річки, щоб зробити місце для купання. У хлопця на ногах було дуже багато ран, порізів. І, вочевидь, через них потрапила інфекція в організм. В цій річці водиться дуже багато водяних щурів, які є переносниками збудника хвороби», – зазначила в коментарі ZAXID.NET заступниця директора Тернопільської обласної дитячої лікарні Алла Філюк.

В Гусятинській громаді розповіли ZAXID.NET, що хлопець закінчив 9 клас місцевої школи. Він пропустив випускний через хворобу: мав високу температуру та посійно блював. У п’ятницю, 28 червня, підліток помер в реанімації.

Нагадаємо, лептоспіроз у людей спричиняє бактерія, яка потрапляє у воду із сечею інфікованих тварин, найчастіше – гризунів, також це може бути худоба, собаки, дикі тварини. В організм людини бактерія потрапляє через тріщини, порізи чи рани на шкірі чи слизові оболонки (очі, ніс, рот). Захворювання може спричинити і вживання зараженої їжі.

Людина може захворіти у період від двох днів до чотирьох тижнів після зараження. Симптоми варіюють від легких: головний біль, нудота, біль у литках, почервоніння очей, діарея, висипання, температура може підніматися до 39-40 градусів, до серйозних: ураження нирок, печінки, менінгіту і навіть смерті.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні