У МЗС назвали два рішення, як переломити хід війни

0
У МЗС назвали два рішення, як переломити хід війни
Очільник МЗС України Дмитро Кулеба назвав два рішення, які можуть переломити хід війни Росії проти України.

Про це він заявив в інтерв'ю литовському виданню LRT, пише ТСН.

За словами міністра, Україна третій рік змушена вести повномасштабну війну з Росією, бо іншого виходу в України просто немає.

Кулебу запитали, чи є можливість змінити тенденцію, що росіяни повільно, але впевнено просуваються вперед і метр за метром окуповують українську територію. В свою чергу Україні, щоб зупинити наступ РФ, потрібно вдесятеро більше людей, боєприпасів і всього того, що вона отримує зараз.

"Змінити цю тенденцію можливо, але це дуже складно. Це має багато складових і багато рішень, які потрібно прийняти. Деякі з них залежать від нас, і ми їх приймаємо. Частина рішень залежить від наших партнерів, і вони також, як правило, розуміють, що ці рішення потрібно приймати", – сказав міністр.

Він назвав два головних рішення, які необхідно прийняти, щоб переломити цю тенденцію. Перше, це знищення російських бомбардувальників на аеродромах і в повітрі.

"Це справжня болюча точка наших сухопутних військ. Основною причиною російського успіху ми вважаємо просто нескінченну кількість керованих бомб, які скидають на наші наземні сили. Вони масово руйнують і вбивають, а іноді просто зрівнюють позиції з землею і вже нічого захищати", – пояснив глава МЗС.

Кулеба переконаний, що як тільки Україні вдасться ліквідувати загрозу авіаційного бомбардування, наземні позиції ЗСУ будуть зміцнені, і Росії буде дуже важко просуватися.

Друге рішення – це збільшення запасів боєприпасів.

"Якщо ми захистимо наші сили від авіабомб, якщо у нас буде достатньо артилерії та боєприпасів, щоб знищити рухомі російські колони та підрозділи, це буде величезна інвестиція, щоб змінити ситуацію на полі бою", – пояснив міністр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні