На заході України навчальний рік почнеться в серпні

0
На заході України навчальний рік почнеться в серпні
У львівських школах 2024/2025 навчальний рік розпочнеться на два тижні раніше – з 19 серпня. Таке рішення було прийнято згідно з рекомендаціями штабу підготовки до зими у місті. У такий спосіб школярам хочуть гарантувати якісне навчання у разі відсутності електроенергії, адже в екстремальних ситуаціях заклади освіти можуть використовувати як пункти незламності.

Про це повідомили на офіційному сайті Львівської міської ради.

За словами міського голови Андрія Садового, зимові канікули для учнів будуть довшими і мають початися 21 грудня. Натомість заклади позашкільної освіти почнуть свою діяльність з 1 вересня.

"Сьогодні на засіданні міського штабу з підготовки до зими ми прийняли рішення рекомендувати всім школам, які є на території Львівської громади, розпочати навчальний рік з 19 серпня. Заклади позашкільної освіти розпочнуть діяльність з 1 вересня. Орієнтовна дата початку зимових канікул – 21 грудня", – сказав очільник міста.

Водночас, керівник департаменту освіти Львова Андрій Закалюк підкреслив, що таким чином діти будуть вчитися за партами та отримувати якісну офлайн-освіту. Крім того, для школярів можуть бути організовані чергові групи, проте забезпечити освітній процес у таких обставинах важко. Посадовець зауважив, що місто має бути готовим до розвитку кількох сценаріїв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні