Умитися і зібрати трави: що потрібно зробити в народне свято 7 липня

0
Умитися і зібрати трави: що потрібно зробити в народне свято 7 липня
Православна церква України 7 липня за новим стилем вшановує преподобного Фому з Малеї та мучеників Перегріна, Євангела і Лукіана. За старим стилем у свято сьогодні відзначали церковне свято Різдво Іоанна Предтечі та язичницьке Івана Купала.

Про це пише Уніан.

Свято Купала українці відзначають протягом століть. Цього дня наші пращури робили із сіна і трави опудала Купали і Марени, які спалювали або топили у воді. У центрі кожного села розводили і розпалювали величезне багаття, навколо якого водили хороводи. Закохані пари стрибали через вогонь, щоб перевірити силу почуттів.

Дівчата на свято 7 липня плели вінки зі звіробою, барвінку, рути, ромашок та інших польових квітів. Їх використовували для ворожінь на долю. Найпопулярнішим обрядом був пуск вінка на річку. Чия прикраса найдалі пропливе, та дівчина першою вийде заміж. На Полтавщині існував інший ритуал: наречений мав дістати з річки вінок своєї коханої.

Молодь у народне свято 7 липня намагалася знайти міфічну квітку папороті. Згідно з легендою, вона з'являється лише раз на рік на Купальську ніч і дарує людині дивовижні здібності. Також на Купалу починали купатися в річках і озерах. Для міцного здоров'я і красивої шкіри сьогодні потрібно вмитися водою зі струмка або колодязя.

Ще однією традицією в це народне свято був збір лікарських трав для народного лікування. У садах збирали липовий цвіт, а також сезонні ягоди. Згідно з прикметою, всі зірвані сьогодні рослини будуть удвічі кориснішими.

У давні часи з цієї дати до Петра і Павла українці грали весілля.

7 липня - знак Зодіаку
Народжена сьогодні людина за знаком Зодіаку - Рак. Іменинники цього дня неординарні та креативні. Вони нестандартно мислять і не бояться відрізнятися від натовпу. Наділені життєвою мудрістю, дають хороші поради. Прагнуть до постійного саморозвитку. Перфекціоністи. Народжені 7 липня люди часто бувають незадоволені собою і швидко втрачають упевненість.

Що не можна робити 7 липня
Не варто займатися важкою фізичною працею. Роботу по дому краще відкласти на інший день.

Не можна заздрити чужому достатку й успіху, інакше на вас перейдуть проблеми об'єкта заздрощів.

Невдалий день для великих покупок, а також торгівлі та фінансових угод.

Заборонено сьогодні обманювати, давати неправдиві обіцянки, розпускати неправдиві чутки, інакше зіпсується ваша репутація.

Прикмети погоди 7 липня
Існують такі прикмети про погоду цього дня:

Дощ сьогодні віщує неврожай - зерно і сіно згниє.

Якщо день дощовий, то вся перша половина липня буде мокрою.

Гроза сьогодні віщує неврожай горіхів.

Квіти пахнуть сильніше, ніж зазвичай, - до погіршення погоди.

Сильна роса сьогодні принесе великий урожай огірків.

Якщо ввечері стрекочуть цикади, то наступні дні будуть спекотними.
Важливо зазначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні