В якому році Україна зможе повернути свої кордони

1
В якому році Україна зможе повернути свої кордони
За нинішніх темпів просування на фронті, наша держава вийде на свої повноцінні кордони лише у 2100 році.

Про це в інтерв’ю Radio NV розповів історик та професор Українського католицького університету Ярослав Грицак.

Так, за оцінкою гарвардської Belford Group, за нинішніх темпів просування на фронті Україна вийде на свої кордони лише у 2100 році.

“Є приблизно таке відчуття, що зараз ситуація пату, зрештою про це писав ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. І, як оцінюють автори цього документу, про який я цитував (йдеться про прогноз Belford Group, — ред.), якщо збережуться такі темпи просування українських військ, то Україна вийде на кордони у 2100 році. Тобто це ми міряємо часову рамку, як ми можемо думати про завершення цього конфлікту, якщо він буде зберігатися у цьому характері”, — зазначив Грицак.

Водночас виходячи з нинішнього просування російських окупантів на полі бою, до Києва з такими темпами вони дійдуть у 2151 році.

За словами історика, зараз і Росія, і Захід розраховують на появу “чорних лебедів” — несподіваних фактів, які часто з’являються під час війни.

“І у такому випадку, коли з’являться ці несподівані фактори, вертикаль влади, яку створив Путін, є менш захищеною і менш стійкою, ніж те, що пропонує Україна, Захід”, — вважає історик.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Украдинський посіпака портніков ще весною 2022 року сказав, що Росія вже програла. Про яку війну йде мова?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні