У росії є хитрий план, як змусити з нею домовлятися, - військовий ЗСУ

0
У росії є хитрий план, як змусити з нею домовлятися, - військовий ЗСУ
Насправді розповіді про нескінченні ресурси і можливість ведення Росією війни роками є ілюзією і тиском на Захід, щоб він не допомагав Україні.

Про це сказав військовий експерт, екс-командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі Radio NV.

За його словами, Росія зараз кидає всі можливі ресурси – людські, матеріальні, щоб не програти війну в Україні, бо для керівництва Росії це питання виживання.

"Вона зараз реально використовують все – до останнього солдата, танка, всі можливості, які, насправді, не є нескінченними", - наголосив він.

Дикий зазначає, що Росія показує, що нібито готова "протискати" населені пункти України аж до західного кордону, аж до Львова впродовж багатьох років. При цьому нагадав, що тільки Бахмут росіяни брали до 10 місяців, а Авдіївку, яка набагато менша за Бахмут, – 4 місяці.

"Вони намагаються створити ілюзію, що вони здатні при такій інтенсивності продовжувати роками. І головне для них, щоб ця ілюзія поселилась в наших головах, але в першу чергу - в головах наших союзників. І весь їх розрахунок зараз на те, що повірять в їх здатність роками просуватися, мовляв, від лома нема прийома і найрозумніше пробувати якось з ними домовлятися", - зазначив Дикий.

За його словами, Росія сподівається на те, що наші західні союзники морально зламаються швидше, ніж у ворога закінчиться ресурс.

"В них реально ресурсу по деяких параметрах на рік, а по інших - на півтора. І це при тому, що війна вже 2,5 роки триває. Але в них є сподівання, що в межах цього року вже зламається Захід і буде абсолютно інша з ним розмова", - сказав Дикий.

Він зазначив, що зараз паралельно відбувається два процеси – окупанти просуваються всюди, де можуть, зокрема, на Донбасі.

"Створюється оця ілюзія непереможності і нескінченності ресурсу, а паралельно вже по всіх можливих каналах ідуть сигнали, що вони готові заморозити нинішній конфлікт", - сказав Дикий.

Він нагадав, що раптом Путін заговорив лише про чотири області, які мають залишити українські військові, хоч раніше багато йшлося про Одесу, Харків, як нібито російські міста.

"А далі прилетів Орбан (йдеться про візит прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Київ – УНІАН), який прямим текстом говорив, що навіть не йдеться про чотири області, а треба заморожувати конфлікт по нинішній лінії – просто припиніть стріляти. І це дуже показово. Бо росіяни так себе не ведуть, коли впевнені в своїй силі. Вони розуміють, що зараз ще просуваються, але усвідомлюють, що ресурс вже вичерпується", - зазначив експерт.

При цьому додав, що у ворога з людським ресурсом найкраще, але навіть по ситуації на Харківщині видно, що там вже наступали абсолютно "зелені новобранці прямо з учєбки" і це було однією з причин, чому у ворога наступ провалився.

"У росіян м’яса вистачає, але якість вже дуже падає, бо досвідчених офіцерів і солдат все менше. Тому ворог може просто цими зеленими і не підготовленими засипати фронт. Гірше у ворога з технікою.бо вже на Харківському напрямку фігурально йшло в 10 разів менше техніки, ніж на цьому напрямку в 2022 році, тому що вона в них просто закінчуується. І залізо в них закінчується набагато швидше, ніж м'ясо", - наголосив Дикий.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні