Синоптики назвали точну дату, коли в Україні посилиться спека

0
Синоптики назвали точну дату, коли в Україні посилиться спека
Спека, яка зараз охопила Україну, стане ще сильнішою та триватиме довго.

Про це попередила відома синоптикиня Наталка Діденко.

"Надалі спека посилиться. Триватиме довго, але не вічно", - сказала вона.

За даними синоптикині, пік спеки ще не настав, він очікується за кілька днів.

"Пік спеки очікується 14-17 липня", - повідомила Наталка Діденко.

Надзвичайна спека в Україні - подробиці
За даними Українського гідрометцентру, в Україні триває один з найспекотніших тижнів цього літа. Очікується погода без опадів, а в денні години спостерігатиметься сильна спека. Причиною такої погоди у нас в країні є поле підвищеного тиску у поєднанні з тропічною повітряною масою з півночі Африки.

Так, за прогнозом, 10-11 липня на Одещині, Миколаївщині та Херсонщині подекуди буде надзвичайна спека +40°. На решті території вночі буде +15°...+22°, а вдень у середу та четвер повітря прогріватиметься до +30°...+34°. У Вінницькій, Черкаській, Полтавській та Чернівецькій областях місцями температура сягатиме +35°...+37°.

12 липня у південних, Дніпропетровській, Кіровоградській, Вінницькій та Черкаській областях вночі буде +20°...+26°, а вдень сильна спека +35°...+39°, у Миколаївській та Херсонській областях подекуди надзвичайна спека +40°.

На решті території вночі буде +17°...+23°, вдень стовпчики термометрів покажуть +30°...+34°. У Київській, Полтавській, Донецькій, Луганській, Закарпатській, Чернівецькій місцями сильна спека, +35°...+36°.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні