Українців з якими хворобами можуть звільнити із ЗСУ

0
Українців з якими хворобами можуть звільнити із ЗСУ
На жаль, медичні проблеми можуть змусити військовослужбовців припинити свою службу в Збройних Силах України. Відповідно до Положення про військово-лікарську експертизу та медичний огляд в ЗСУ, установлений перелік хвороб, які можуть бути підставою для звільнення зі служби.

Про це пише адвокатське об'єднання Бачинський та партнери.

За даними юристів, цей перелік забезпечує здоров’я та безпеку військовослужбовців, які навіть при найкращих зусиллях не можуть виконувати свої службові обов’язки з-за хвороб або медичних проблем.

Список можливих захворювань
Серцево-судинної системи, що викликають порушення функцій серця та/або кровообігу, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Захворювання органів дихання та внутрішньої секреції, що викликають порушення їх функцій, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Захворювання нервової системи, що викликають порушення координації рухів, епілептичні припадки, церебральний інсульт, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Захворювання зорової системи, що викликають порушення зору та перешкоджають виконанню службових обов’язків, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Захворювання органів травлення, що викликають порушення функціонування органів травлення та/або порушення поглинання корисних речовин, які не піддаються медикаментозному лікуванню, захворювання крові та кровотворних органів, що викликають порушення складу крові та її функціонування, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Хронічні гострі захворювання, що викликають значні обмеження фізичної активності, які не піддаються медикаментозному лікуванню.

Юристи також пояснили, що рішення про звільнення приймається після проведення ВЛК та медичного огляду.

«У разі звільнення зі служби, військовослужбовець має право на компенсацію відповідно до законодавства», - додають фахівці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні