У Польщі затримали українця: що сталось

0
У Польщі затримали українця: що сталось
Польські митники викрили масштабну контрабанду сигарет, вартість якої оцінили у понад 8,5 мільйонів злотих (87,8 млн грн за поточним курсом НБУ). Її перевозив українець через польсько-литовський кордон, замаскувавши тютюнові вироби під вівсяні пластівці. Про це повідомили у Державній податковій адміністрації Польщі, зазначивши, що ця контрабанда – найбільша, яку митники Підляшшя викрили цього року.

«Контрабанду понад 570 тис. пачок сигарет виявили співробітники Митно-фіскальної служби Підляської державної податкової адміністрації (KAS) з Будзиська. У документах було зазначено, що напівпричіп мав перевозити коробки з вівсяними пластівцями», ­– повідомили 9 липня у податковій адміністрації Польщі.

Вантажівку просвітили рентгеном, а потім детально перевірили. У напівпричепі замість задекларованого товару виявили 572 тис. пачок сигарет без польських акцизних марок. Орієнтовна ринкова вартість вилученої контрабанди становить понад 8,5 мільйонів злотих, додали у KAS.

Водій вантажівки – 45-річний громадянин України, його тимчасово заарештували на 3 місяці. Українцю загрожує позбавлення волі до 10 років.



Слідство у справі про контрабанду курує Окружна прокуратура в Сувалках. Це найбільша контрабанда сигарет, яку митники Підляської митно-фіскальної служби викрили цього року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні