У МЗС зробили важливу заяву: про що йдеться

0
У МЗС зробили важливу заяву: про що йдеться
Вже цього літа в українському небі з'являться сучасні винищувачі F-16. Йдеться про першу хвилю постачань. Втім, Україна потребує більше літаків.

Про це в інтерв'ю 24 Каналу повідомив в очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Я не можу поділитися маршрутом літаків F-16. Коли їх побачимо в українському небі, то я думаю, що всі питання будуть зняті. Ми обіцяли, що влітку 2024-го в українському небі будуть битися F-16, і ця обіцянка виконана. Це лише перша хвиля. Насправді,нам потрібно більше літаків, і питання постачання, надходження першої хвилі F-16 вже розв'язане", - наголосив міністр.

За словами Кулеби, Україна працює на перспективу - над збільшенням кількості літаків, які будуть передані Україні. Йдеться не лише про F-16, а й про отриманням інших західних моделей суден. Зокрема, МіГ-29, які є на озброєні дружніх країн.

"Це безперервний процес, тому що немає такого моменту у війні, коли ти кажеш: "Фух, я все зробив, F-16 прилетіли, Patriot приїхали, можна розслабитись". У жодному разі! Ще одне питання не розв'язалося, а ми вже починаємо працювати над наступним", - наголосив Дмитро Кулеба.

Окрім того, міністр наголосив, що всі системи Patriot, які можна буде знайти у світі та привезти до України, - будуть привезені.

"Усі системи Patriot, які можна буде знайти у світі і привезти в Україну, - вони всі будуть привезені. Це може зайняти десь більше часу, десь менше, але Україна потребує цього щита, і вона його отримає", - сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні