В Україні різко виростуть ціни на продукти: у чому причина

0
В Україні різко виростуть ціни на продукти: у чому причина
В Україні подорожчають продукти харчування через ріст цін на пальне. Якщо буде прийнятий законопроєкт щодо збільшення акцизного податку, що потягне за собою подорожчання бензину і дизельного палива, то це потягне за собою зростання цін на продукти. Поки що цей законопроєкт був прийнятий у Верховній Раді лише у першому читанні.

Про це сказав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук в ефірі Ми- Україна.

Він зазначив, що якщо акциз на пальне все-таки буде проголосований, ось ця додаткова вартість відобразиться на ціні продуктів харчування.

"Вона (ця додаткова ціна – ред.) ляже на нас з вами, тому що ми повинні розуміти: додаткові навантаження на гектар – це здорожчання собівартості продукції", – сказав Марчук.

За його словами, взагалі усе, що пов’язано з цінами на паливно-мастильні матеріали, перетинається потім з додатковими витратами.

"Якщо ми говоримо про збільшення витрат на один гектар уже з наступного року більше ніж на 5 євро для кожного товаровиробника, який працює офіційно в Україні, то ми повинні розуміти, що це так чи інакше буде відображатися і на складовій цін на продукцію, яку виготовляють товаровиробники і відповідно на полицях магазинів воно буде складати додаткову вартість для споживачів", – зазначив він.

Нагадаємо, Верховна Рада під час голосування 4 липня прийняла у першому читанні законопроєкт №11256-2, через який різко збільшиться вартість бензину і дизельного пального для споживачів – як для промисловості, так і для фізичних осіб на АЗС. Бензин подорожчає мінімум на 1,5 грн/л, а дизельне пальне – на 2,0 грн/л.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні