На заході України чоловік вистрибнув з вікна ТЦК

1
На заході України чоловік вистрибнув з вікна ТЦК
Із мобілізаційного центру в Чернівцях вистрибнув чоловік, якого нібито не випускали з будівлі до адвокатки і дружини. В оперативному командуванні "Захід" пояснили, що відбулося насправді.

Про це написала Анна Поклитар, яка назвалася адвокаткою постраждалого, передає "Еспресо.Захід".

Версія подій зі слів адвокатки чоловіка
За її словами, чоловіка затримали під його будинком у Чернівцях й відправили проходити військово-лікарську комісію. Коли адвокатка з дружиною свого клієнта прийшла під будівлю ВЛК, їх туди не пустили. Після цього, за словами Анни Поклитар, чоловік "із відчаю" вистрибнув із першого поверху будівлі.

"Передзвонив і сказав, що зламав ногу, лежить навпроти фасаду по вул. Головній, 129. Ми з його дружиною побігли від воріт ВЛК на вулицю Головну. Побачили, що його хтось веде під руки, в нього на правій нозі на коліні відкрита рвана рана, тече кров. Поки ще ми бігли до нього, крикнула дружині, щоб викликала швидку. За ці кілька хвилин, коли швидка прийняла виклик, інші працівники поліції у спецформі з написом РБОП і в балаклавах заволочили мого клієнта в сірий "Део Ланос" і сказали, що його не затримують, але везуть туди, звідки він випригнув. І повезли його у двір ВЛК. Через 5 хвилин приїхала карета швидкої допомоги. Заїхала у двір ВЛК. Мене, адвоката, не допускали до клієнта. Працівники ВЛК і ТЦК не надавали можливість лікарям госпіталізувати мого клієнта понад 2 з половиною години. Я зробила виклик поліції про вчинені кримінальні правопорушення. До ДБР додзвонитися не могла", - написала жінка.

Жінка каже, що у діях працівників поліції є "два епізоди незаконного затримання і позбавлення волі, перевищення службових повноважень, ненадання особі медичної допомоги, катування особи, яку незаконно удруге затримували у публічному місці (волочили людину до авто зі зламаною ногою)".

Потім чоловікові начебто вручили повістку і зобов’язали з’явитися у ТЦК для уточнення даних.

Що кажуть в ОК "Захід"
В оперативному командуванні "Захід" пояснили, що чоловіка затримали, бо він не мав із собою військово-облікових документів. Правоохоронці відправили його до обласного мобілізаційного центру для складання адміністративного протоколу. Там з’ясували, що чоловік є військовозобов’язаним.

"Він не з’являвся до ТЦК та СП і ухилявся від виконання військового обов’язку. Але вирішив далі ухилитися від свого обовʼязку та вистрибнув з вікна за межі приміщення мобілізаційного центру, таким чином умисно себе травмувавши. Наголошуємо, що з боку військовослужбовців ТЦК та СП неправомірних дій стосовно військовозобов'язаного не було", - зазначили в ОК "Захід".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І вони дивуються чого їх починають газделити. Скоро приміщеня палити будуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні