Чому яйця не можна розбивати ножем

0
Чому яйця не можна розбивати ножем
Найочевидніша причина, чому не слід розбивати яйця ножем — це потрапляння дрібних уламків шкаралупи в страву. Якщо ви користуєтесь ножем, то часто отримуєте надто гострі краї і безліч маленьких фрагментів, які можуть опинитися всередині яйця. Вони не лише псують смак страви, але й можуть бути вкрай небезпечними, особливо для дітей.

Про це пише ТСН.

Ще одна причина, чому не слід використовувати ніж, щоб розбити сире яйце — це висока ймовірність пошкодження жовтка. Це не особливо критично, однак для приготування деяких страв, наприклад, яєшні чи яйця пашот необхідно, щоб жовток залишався цілим і неушкодженим. Інакше зовнішній вигляд і текстура страви будуть зіпсовані.

Слід зазначити, що ніж дуже часто контактує на кухні з найрізноманітнішими продуктами. Ми ріжемо ним сире м'ясо чи рибу. Якщо ви використовуєте один ніж для всіх справ і не впевнені, що ретельно його промиваєте після кожного використання, існує високий ризик потрапляння всередину бактерій, зокрема, сальмонели. А вони можуть призвести до харчового отруєння.

Четверта причина, хоча й банальна, проте про неї часто забувають. Користування ножем потребує певної вправності і акуратності. Для багатьох може здатися незручним сам процес розбивання яєць цим кухонним предметом. Існують більш зручні і безпечні методи це зробити.

Як найкраще розбивати яйця? Насамперед, слід зазначити, що на ринку існує безліч різноманітних пристроїв, які були розроблені для розбивання яєць та мінімізують ризик потрапляння всередину шкаралупи чи бактерій. Однак, ви також можете розбивати яйця об будь-яку плоску поверхню. Так ви швидко приберете шкаралупу, не пошкодивши водночас захисну плівку, яка стримує кисень від потрапляння всередину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні