У Польщі під час підготовки до авіашоу розбився літак: загинув пілот

0
У Польщі під час підготовки до авіашоу розбився літак: загинув пілот
У Польщі в аеропорту Косаково в Гдині під час підготовки до авіашоу сталася авіакатастрофа - літак M-346 Master врізався у злітну смугу, після чого загорівся.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на польське видання RMF24.

Як розповів виданню речник Генерального командування Збройних сил Польщі Марек Павляк, машина належала 4-му навчальному авіаційному крилу. Інцидент стався під час підготовки до суботнього авіашоу.

Зазначається, що на борту була одна людина – досвідчений пілот. Він, на жальт, не встиг катапультуватися і загинув.

2Він літав на літаку вгору-вниз, крутився, летів вертикально вниз. У нас квартира біля аеропорту. Я вийшов з дому, ми з дівчиною дивимося, і я кажу: «Він розіб'ється». І раптом чуємо «бум» і бачимо клуби дим», – розповів один зі слухачів слухачів RMF24.

Зазначається, що після завершення рятувальної операції обставини катастрофи з’ясовуватиме Державна комісія з розслідування авіаційних подій.

Через катастрофу заплановане на суботу святкування 30-ї річниці Морської авіаційної бригади Гдині не відбудеться.

Тренажерно-тренувальний літак M-346 Master , який польські військові називають Bielik, є двомісним двомоторним літаком, призначеним для поглибленої авіаційної підготовки. Перші машини з'явилися в Польщі в 2016 році.

Як зазначив Крістіан Зеньч, полковник запасу, пілот і інструктор F-16, зазначивш, цей літак має льотно-експлуатаційні характеристики, подібні до F-16 і використовується ВПС кількох країн як літак для підвищення кваліфікації.

Авіаційний експерт Гжегож Брихчинський назвав дві ймовірні причини катастрофи. Він зазначив, що погода була ідеальною , тому можна підозрювати проблему з боку пілота (наприклад, здоров'я) або машини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні