Синоптик назвав дати, коли в Україні почне знижуватися температура

0
Синоптик назвав дати, коли в Україні почне знижуватися температура
До 17 липня включно в Україні буде дуже спекотно, а з 18 числа у низці областей почнеться довгоочікуване зниження температури.

Про це в коментарі NV розказала синоптикиня Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

З 18 липня, за її даними, спека трохи ослабне. Першими це відчують жителі західних та північних областей, а також частково центральної частини України.

Та сильної прохолоди не буде. Зокрема, на заході і півночі з 18 липня буде в середньому +30 - тобто десь +27…+29, а десь і +32. А на півдні буде вже не +41, а десь +35 градусів. Тобто, загалом все одно спека, але вже на така сильна.

Опадів буде небагато. Короткочасні дощі, а також грози відчутної свіжості не принесуть. "Навіть навпаки - додаткова волога в атмосфері може посилювати відчуття задухи", - каже синоптикиня. Така ж ситуація збережеться і на початку наступного тижня.

Нинішню хвилю спеки в Україні викликали зміни клімату, каже Наталія Птуха. Й таке відбувається не тільки в Україні, в Європі, але й у США, де також останніми днями фіксуються рекордні значення температури.

Попри все, абсолютний температурний рекорд для України за всю історію спостережень офіційно все ще не побито. Він був встановлений у Луганську у 2010 році, коли стовпчики термометрів піднялися до +42.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та Instagram , щоб бути в курсі найважливіших подій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні