У одній із країн НАТО дрони шпигують за навчаннями ЗСУ

0
У одній із країн НАТО дрони шпигують за навчаннями ЗСУ
У Німеччині українські військові не захищені від об'єктивів безпілотників потенційного ворога навіть глибоко в лісах сільської місцевості.

Невідомі дрони фіксують над полігонами, де навчають ЗСУ, пише gazeta.ua.

"В одному з секретних місць за межами Берліна сотні українських солдатів проходять шеститижневий прискорений курс, який охоплює основи окопної війни та бойових дій у міських умовах. Під час тренувань у небі регулярно фіксують невідомі безпілотні літальні апарати. Ми припускаємо, що принаймні деякими з цих безпілотників керують із недружніми намірами", - заявив німецький підполковник Роланд Бьоскер.

Технічно неможливо заблокувати всі частоти, які можна використовувати для керування безпілотниками, пояснив він.

"Розгортання технології перешкод геозонування також призведе до вимкнення радіостанцій, які використовуються для зв'язку в зоні навчання, а досвідчені шпигуни завжди знайдуть інший шлях", - наголосив Бьоскер.

Хоча німецький підполковник не впевнений, що БпЛА пов'язані із РФ, існує явна підозра, що це частина зусиль Кремля дестабілізувати та деморалізувати західних союзників, що підтримують Київ.

Навчання військових ЗСУ у Німеччині є частиною військової місії ЄС на підтримку України, створеної 2022 року з метою навчання 60 тис. українських військовослужбовців із залученням інструкторів із 24 країн до кінця 2024 року. Колишні східнонімецькі військові казарми є одним із двох основних центрів, які використовуються. Другий знаходиться у Польщі.

Водночас, за словами іноземних інструкторів, дрони-шпигуни додають тренуванням реалізму.

"Ми вирішуємо проблему таким чином, що ми інтегруємо ворожі безпілотники в навчання, кажучи солдатам постійно стежити за ними", - сказав Бьоскер.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні