Що чекає Україну у випадку президентства Трампа

0
Що чекає Україну у випадку президентства Трампа
Вже у листопаді американці виберуть нового президента США. Лідируючі позиції і передвиборчих перегонах наразі займає колишній очільник країни Дональд Трамп та нинішній президент Джо Байден. Для українців зрозуміло, що у випадку перемоги останнього, підтримка навряд чи похитнеться, чого не скажеш про ситуацію, у якій очільником Штатів стане знову Трамп.

Про це в інтерв'ю Главреду розказав політичний аналітик Олександр Кочетков.

Однак заяви Трампа зараз потрібно відокремлювати від його дій, як і його заяви та дії на передвиборному етапі потрібно відокремлювати від заяв та дій, які будуть на посаді у разі перемоги.

"Трамп – імпровізатор. Це чудово для бізнесу, тому що він робить те, чого від нього не очікують, виграє за рахунок наполегливості та певних, даруйте, понтів. Це бізнес-модель, яка допомагала йому досягти успіху. А ось для політики не дуже добре бути непередбачуваною, навіть для самого себе", - стверджує аналітик.

Тому аналітик вважає, що наразі не можна нічого сказати точно, чого очікувати у випадку президентства Трампа. Він, найімовірніше, і сам цього не знає, адже в США президент не приймає одноосібно рішення.

"Наприклад, зараз Трамп заявляє про намір якщо не розвалити НАТО, то принаймні зробити так, щоб Альянс утримували здебільшого європейські країни і щоб США не несли основне навантаження на собі. А коли Трамп стане президентом, то його рішення можуть бути іншими. Адже США – не Росія, де все залежить від того, з яким настроєм прокинувся вождь і що йому спало на думку. У США є інститути, є Сенат та Конгрес, рішенням яких мусить підкорятися президент Сполучених Штатів", - додав він.

Оскільи жоден президент США не може одноосібно розгорнути курс країни на 180 градусів, Трамп точно не стане трагедією для України. Тут варто згадати хоча б те, що саме він почав надавати нам реальну зброю, зокрема Javelin.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні