На заході України двоє юнаків за вказівками ФСБ палили авто військових ЗСУ

0
На заході України двоє юнаків за вказівками ФСБ палили авто військових ЗСУ
Служба безпеки й Нацполіція запобігли новим спробам ФСБ розхитати суспільно-політичну обстановку на заході України. У Львові затримано молодиків, які за вказівкою агресора готували серію підпалів авто українських воїнів.

Про це повідомили на сайті СБУ.

Хлопці шукали "легких" грошей
За даними спецслужби, йдеться про двох місцевих жителів віком 17 та 18 років, які шукали "легких" грошей на сторінках російських телеграм-каналів.

"На одному із пабліків представник ФСБ пообіцяв фігуранту швидкий заробіток в обмін на співпрацю. За його вказівкою молодик спочатку підшукував "потрібні" автомобілі, а потім приховано фотографував їх. Після отримання медіафайлів російська спецслужба давала "дозвіл" на знищення потенційних цілей. За таким алгоритмом фігурант підпалив авто військовослужбовця бойової бригади ЗСУ. Для вчинення злочину зловмисник використав пляшку з керосином та розпалювач, яким облив транспортний засіб. Це було "тестовим" завданням ФСБ, після чого куратор дав нове доручення – залучити ще молодиків для здійснення серії підпалів авто ЗСУ по всьому місту", – йдеться у повідомленні.

Відтак в подальшому до протиправної схеми був залучений і 17-річний спільник.

Окупанти планували створити медійну картинку про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля
"Під час наступних злочинів виконавці мали фільмувати загоряння транспортних засобів для "звітності". У разі одержання відео, окупанти планували використати його для створення медійної картинки про нібито існування у Львові антиукраїнського підпілля. Для цього агресор планував залучити максимальну кількість підконтрольних інформресурсів", – зазначили в СБУ.

Що загрожує підозрюваним
Обох зловмисників правоохоронці затримали під час підпалу авто ЗСУ. У них виявили мобільні телефони, які вони використовували для спілкування з куратором, та розпалюючі суміші, підготовлені для вчинення злочинів.

Юнакам оголосили підозру в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 1 ст. 114-1 ККУ). Зловмисники перебувають під вартою, їм загрожує до 8 років ув'язнення. Наразі триває розслідування.

У поліції Львівської області уточнили, що двох львів’ян віком 17 та 18 років затримали патрульні.

"8 липня до поліції надійшло повідомлення про пожежу – зайнявся автомобіль Mitsubishi Pajero. Вогнем пошкоджено моторний відсік та передня частина авто. Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що зловмисники причетні ще до двох випадків підпалів автомобілів військовослужбовців у Львові, які стались 10 липня. Фігуранти підпалили позашляховик Jeep Grand Cherokee та мікроавтобус Volkswagen Сrafter. Вони діяли за вказівками російських спецслужб, які отримували в одному з телеграм-каналів. За гроші їм пропонували підпалювати авто військовослужбовців, які у подальшому в російських медіа видавали як автомобілі працівників ТЦК та СП, аби видати це у ворожих медіа за самовільну ініціативу українців проти мобілізації. Поліцейські встановили, що авто належить військовослужбовцю Збройних сил України, який проходить лікування у Львові після поранення. На місці події виявили речові докази, які вказували на те, що причиною займання позашляховика став навмисний підпал", - наголосили у поліції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні