Що буде, якщо росіяни підірвуть Київську ГЕС

0
Що буде, якщо росіяни підірвуть Київську ГЕС
Росіяни думають — якщо їм вдасться підірвати дамби Київської і Канівської ГЕС, то столицю затопить. Але це не так.

Таку думку висловив гідролог та географ Віктор Вишневський в ефірі Українського радіо.

"Не може Київ бути затоплений хоча б тому, що переважна частина його території – на висотах 140-150 метрів, а Київське водосховище має позначки в 103 метри. Тож це нереально, адже не може те, що є внизу, наприклад, океан, затопити щось на висоті, той же Тибет", — пояснив експерт.

Окрім того, він зазначив, що Київське водосховище має таку саму площу, як сам Київ — це приблизно 900 квадратних кілометрів. Тому, навіть якщо допустити прорив такого об'єму води, його все одно забракне для затоплення.

"Звичайно, вода рухатиметься вниз і розрахунки можливого затоплення виконувалися, але теж у теоретичному аспекті, коли, приміром, замість гідровузла утвориться отвір завширшки, наприклад, у 100 або 200, 300 метрів. Якщо раптом утворюється отвір у 100 метрів, то, за розрахунками, Київ фактично не затоплюється, за винятком невеликої території, яка тяжіє до самого Дніпра. Зокрема, йдеться про Нижні сади", — додав Вишневський.

Також гідролог вказав, що Київська ГЕС — достатньо міцна, її турбіни розташовані не у відкритому приміщенні, а глибоко під землею. І навіть ракетним ударом їх фактично неможливо зруйнувати.

Щодо Канівської ГЕС, то експерт розповів, що вона на 8 років новіша за Київську і навіть трохи потужніша. За його словами, на Канівській ГЕС встановлено 24 гідроагрегати, в той час як на Київській – 20.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні