У селі пенсіонер два роки поспіль гвалтував 13-річну дитину

0
У селі пенсіонер два роки поспіль гвалтував 13-річну дитину
На Житомирщині прокуратура скерувала до суду справу щодо місцевого 69-річного жителя, якого підозрюють у неодноразовому зґвалтуванні малолітньої дівчинки.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної прокуратури, розслідуванням встановлено, що житель Звягельського району неодноразово бував вдома у потерпілої та допомагав її матері по господарству.

"Підозрюваний відвозив дитину у сусіднє село до себе додому, нібито також для виконання легких господарських робіт. Там, скориставшись відсутністю сторонніх осіб, ґвалтував її", — зазначили у прокуратурі.

На момент першого випадку зґвалтування дитині було 13 років. За даними слідства, чоловік ґвалтував дитину з жовтня 2022 року по лютий 2024-го. Про це стало відомо у школі, де навчається потерпіла, й повідомили матері, яка й звернулася до правоохоронців.

Зокрема, у прокуратурі зауважили, що допит потерпілої проводився у "Зеленій кімнаті", що відповідає методикам міжнародних стандартів поводження з неповнолітніми у кримінальному провадженні.

"У 2022 році чоловік був засуджений за колабораціонізм, а саме, публічне заперечення здійснення збройної агресії РФ проти України", — додали у прокуратурі.

Відповідно до статті 152, ч. 6 КК України (зґвалтування) чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років або довічне позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні