Військовий експерт показав небезпечну російську зброю

0
Військовий експерт показав небезпечну російську зброю
Баражувальний боєприпас ZALA Lancet Х-51 російського виробництва може пролетіти до цілі десятки кілометрів. Крім того, росіяни кустарними методами посилюють його ефект ураження, щоб завдати максимальної шкоди українцям у тилу.

Про це розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Саме цей тип "Ланцетів" здатний, залежно від умов, долати відстані в 50-70 км і являє собою загрозу для тилової зони. Варто зазначити, що у цих ББ <безпілотних боєприпасів – ред.> так само незвичне компонування. Крім базової БЧ <бойової частини – ред.>, дуже часто в його хвостовій частині кустарно розміщують пластид <пластичну вибухову речовину – ред.>, для посилення вибуху та ефекту ураження", – пояснив експерт.

За словами Коваленко, єдине, що тішить у БпЛА "Ланцет" – відсутність масового виробництва.



Що відомо про російський БпЛА "Ланцет"
За інформацією з відкритих джерел, безпілотник Lancet був розроблений російською компанією ZALA, яка входить до збройного концерну "Калашников". Вперше компанія-виробник представила його п'ять років тому на виставці "Армія-2019".

Дрон призначений для ураження наземних цілей та здійснення аеророзвідки, може атакувати безпілотники противника у повітрі.

Основні характеристики БпЛА "Ланцет":

▪️ озброєння – осколково-фугасна або кумулятивна бойова частина;

▪️ модулі наведення – змінні, оптико-електронний та візуальний (дає можливість керувати боєприпасом на кінцевому етапі польоту);

▪️ супутникова навігація – не використовується;

▪️ протилазерний захист;

▪️ помітність для радарів – незначна через малі розміри і конструкцію з переважним використанням композитних матеріалів;

▪️ швидкість польоту – до 300 км/год;

▪️ вартість – близько 35 тисяч доларів США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні