До України повертається спека: коли і де буде найгарячіше

0
До України повертається спека: коли і де буде найгарячіше
До України повертається спека, але вона вже не буде такою аномальною, як попередня хвиля, а в деяких регіонах - навіть з комфортними температурними показниками. Та попри це, у низці областей України синоптики оголосили про пожежну небезпеку.

Про це пише TSN.UA.

Спека повертається
Після певного зменшення температури повітря спека знову повернеться до України. Втім, буде вже гуманнішою. Про це розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

«Змінилися повітряні потоки - зараз вони надходять переважно з північних широт. +14…+19 вночі по країні і +24…+30 вдень - такий прогноз на першу половину тижня. На півдні традиційно тепліше - до +23 в нічний час і до +34 вдень. 25 липня гарячі +34 знову дістануться також сходу і Дніпропетровщини. Але для цих регіонів такі показники є досить типовими для літа», - пояснила вона.

Загалом у більшості областей протягом робочого тижня температура повітря буде більш-менш комфортною. Все залежатиме від того, як буде пролягати атмосферний фронт, проходження якого прогнозується на четвер і п’ятницю. На вихідні і початок наступного тижня знову повертаються більш високі значення температури, попереджає експертка. За її словами, буде більше сонця і в середньому +30.

Погода у столиці
У Києві 23−25 липня без опадів, 26-го місцями невеликий короткочасний дощ, а 27-го знову сухо. По області ж 24−25 липня в денні години місцями невеликі короткочасні дощі. Температура повітря у регіоні найближчим часом вночі +17…+19 градусів, вдень +27…+29. 24−25 липня у столиці та області лише трохи свіжіше - в межах +26…+28 градусів. А 26−27 липня тут знову жаркіше: до +21 вночі, денна температура з 27 липня до +32.

Купатись заборонено
Однак, якщо кияни та гості столиці забажають відвідати пляжі цими днями, то єдине, що можна буде зробити - це позасмагати. До води зась, адже у Києві виявили кишкову паличку на 15 пляжах. КП «Плесо» провело дослідження якості води на столичних пляжах і виявило, що проби не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам. Про це повідомляє Департамент захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА.

«Минулого тижня перевірили такі столичні пляжі: «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Чорторий», «Наталка», «Центральний», «Молодіжний», «Дитячий», «Венеція», «Веселка», «Галерний», «Тельбін», «Райдуга», «Троєщина», «Вербний», «Пуща-Водиця». За результатами санітарно-мікробіологічних і санітарно-хімічних досліджень проби води на перелічених пляжах не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам, а отже купатися на них заборонено», - йдеться у повідомленні.

Про те, що наприкінці місяця спека повернеться до України, говорить і синоптикиня Наталка Діденко. Найвищою буде температура повітря у південній частині - 34-37° тепла. Однак, дощі також очікуються.

«Набирайте повні відра комфортної температури повітря, бо 28-29 липня знову спека повернеться. Не така, щоб аж +40, проте знову будемо хекати. Хіба що на півдні та південному сході ймовірно з неділі до +34+37 градусів! 24-го липня в більшості областей України температура повітря сягне +25+29 градусів, у південній частині +30+34 градуси. А вночі взагалі рахат-лукум! +16+20 градусів! Дощі з грозами ймовірні у середу в західних областях, на решті території України завтра буде суха сонячна погода. У Києві 24-го липня дощів не очікується. Вночі +18, вдень +28 градусів. Краса!, - написала синоптикиня.

За словами Діденко, у четвер-п'ятницю буде переважно свіжа чудова синоптична атмосфера - окрім значної частини півдня та південного сходу, а в неділю-понеділок спека повернеться, до +30-34°.

«Найвищою буде температура повітря у південній частині України, +34+37 градусів. Взагалі, найближчим часом південь України стабільно втримує, більше чи менше, спекотну суху погоду. Тому поки що, де можливо, швиденько робіть запаси свіжого повітря та чудового помічного вітерцю», - додала Діденко.

Про свіже повітря у деяких регіонах України говорять і в Укргідрометцентрі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні