Вчені виявили раптовий побічний ефект вживання кави

0
Вчені виявили раптовий побічний ефект вживання кави
Кофеїн може посилювати негативний вплив хронічного недосипання на сіру речовину нашого мозку.

Про це пише ТСН.

У науковій роботі, проведеній у дослідницькому центрі Німецького аерокосмічного центру в Кельні, взяли участь 36 здорових дорослих людей з низьким звичним споживанням кофеїну.
Учасників розділили на дві групи: одна отримувала каву, що містить кофеїн, а інша — каву без кофеїну.

Протягом дев'яти днів, включно з періодами хронічного обмеження сну, дослідники вимірювали зміни об'єму їхньої сірої речовини за допомогою МРТ і ПЕТ-сканування. Вони виявили, що хронічне обмеження сну призводить до значних змін його об'єму, на які також впливає споживання кофеїну.

В учасників, які не вживали кофеїн під час обмеження сну, навпаки, спостерігалося збільшення об'єму сірої речовини в кількох ділянках мозку, що свідчить про потенційну компенсаторну реакцію організму на втрату сну.

Дослідження розкрило вченим складний взаємозв'язок між сном, кофеїном і структурою нашого мозку, де споживання кофеїну може перешкоджати його механізмам пластичності, які активуються при втраті сну. Однак у дослідження є обмеження, включно з невеликим розміром вибірки і специфічністю генетичних профілів учасників, пов'язаних із метаболізмом кофеїну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні