Що буде з відключеннями світла у серпні

0
Що буде з відключеннями світла у серпні
Відключень світла в Україні має стати менше вже найближчим часом.

Про ситуацію в енергетиці розповів голова Укренерго Володимир Кудрицький.

"Причина відключень у тому, що половина генерацій зараз пошкоджена або розбита. Будь-яка інша енергосистема в такій ситуації зупинилася. Був би блекаут", - сказав Кудрицький.

За його словами, вже за кілька тижнів очікується поліпшення, пов'язане зі збільшенням обсягів генерації та завершенням ремонтних робіт на деяких енергоблоках.

"Звичайно, є проблеми з дефіцитом, але з хороших новин: за кілька тижнів ми очікуємо на поліпшення ситуації, тому що буде збільшено обсяг генерації, вийдуть із ремонтів деякі генеруючі потужності, деякі блоки на електростанціях",- зазначив він.

Кудрицький додав, що дефіцит електроенергії в енергосистемі України буде поступово зменшуватися впродовж серпня, вересня та жовтня за відсутності нових масштабних обстрілів.

"У нас досить непогані шанси пройти цей період або без відключень, або з радикально меншими відключеннями, ніж зараз", - підкреслив глава Укренерго.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні