У небі над Україною помітили рідкісне явище

1
У небі над Україною помітили рідкісне явище
У четвер, 25 липня, кияни стали свідками дивовижного природного явища – сонячного гало.

Про це пише Вголос.

Світлинами оптичного явища в атмосфері поділилися у соцмережах. На фото можна розгледіти в небі велике коло із легким забарвленням веселки.

Сонячне гало – це оптичне явище в атмосфері, яке виникає внаслідок заломлення та відбиття світла в льодяних кристалах. Найчастіше його можна спостерігати у вигляді світлого, слабко забарвленого кола навколо сонця.

У верхніх шарах атмосфери, на висоті близько 5-10 кілометрів, утворюються тонкі хмари, що складаються з крихітних шестикутних льодяних кристаликів. Коли сонячне світло проходить через ці кристали, воно заломлюється і відбивається, створюючи різноманітні світлові ефекти, одним з яких є гало.

Форма льодяних кристалів впливає на те, який саме тип гало ми побачимо. Найчастіше зустрічається саме світле коло навколо сонця.

Таке явище може свідчити про зміни погоди.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке воно рідкісне? Я на місяць по три розы його бачу, як мінімум.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні