Україні доведеться воювати постійно, - командувач Нацгвардії

0
Україні доведеться воювати постійно, - командувач Нацгвардії
Командувач Нацгвардії, бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що Україні доведеться постійно воювати як Ізраїлю, а тому потрібно будувати армію.

Про це він розповів в інтерв'ю Укрінформу.

"Ворог намагається проводити активні дії по всій лінії фронту, тому ми повинні мати зосереджені сили, залучаємо наші спецпідрозділи. Довжелезна лінія фронту, активність штурмів, авіаційні удари, але працюємо. І будемо нарощувати наші спроможності, розвиватися, готуватися, вчити командирів. Буде краще", - розповів він.

За його словами, це стане можливим, коли інтенсивність бойових дій трохи знизиться.

"Ми швидше за все будуватимемо армію і будемо готуватись за зразком, як в Ізраїлі, але з урахуванням своїх національних інтересів, досвіду, зі своїм баченням. Якщо ми хочемо жити як держава і вижити як нація, нам постійно доведеться захищатися", - наголосив командувач.

Півненко нагадав, що Нацгвардію було створено не для боїв на фронті, а для охорони критичної інфраструктури, патрулів та блокпостів. Однак також у них у складі є великий військовий компонент.

"Зараз усі складові сил оборони виконують головне завдання – це відсіч збройної агресії. І надалі участь у стабілізаційних заходах на деокупованих територіях – це також завдання для підрозділів Національної гвардії. Але якщо ми можемо створити бригади, які за своєю якістю і кількістю не поступаються механізованим бригадам ЗСУ, то маємо робити все для перемоги над ворогом уже зараз", - додав військовий.

Він також розповів, як відбувається набір до їхніх підрозділів. Зокрема, існує сайт Нацгвардії для рекрутингу, використовується постійна реклама. Крім того, у цьому напрямку працюють самі бригади, а в межах мобілізації певний відсоток людей надає і Генштаб.

"Зараз загалом у чотири рази збільшилася кількість людей, які йдуть у наші підрозділи. Збільшилась кількість тих, хто приходить по мобілізації, а також тих, які доєдналися через наш рекрутинг. Зараз і ресурси та ІПСО ворога працюють: мовляв, кидають непідготовлених на фронт тощо. Наші командири розуміють, що підготовка – це найважливіше. Ну, відправили непідготовленого бійця, а він, не дай Боже, загинув або втратив позицію. Потім треба йти підготовленому, щоб ту позицію повернути. Це набагато важче, ніж утримувати. Тому краще не втрачати. І у нас завдяки досвіду командирів і якісній підготовці були наступальні дії майже без втрат: всього один 300-й, а відбивали по 8-9 позицій", - розповідає командувач.

Півненко додав, що пізніше очікуються ротації, але зараз всі на фронті. Є також завдання з посилення кордонів, на прифронтових та деокупованих територіях. Як поділився військовий, він може планувати ротацію, але наразі йдеться не про зміни у складі бригад, а дії на рівні батальйонів та ротних груп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні