Держава працює над стабілізацією ситуації в енергосистемі України

0
Держава працює над стабілізацією ситуації в енергосистемі України
Керівництво держави інтенсивно працює над стабілізацією ситуації в енергетичній інфраструктурі держави.

Про це повідомив очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

"І сьогодні заступники керівника Офісу Президента Олексій Кулеба та Ростислав Шурма провели другу зустріч Уряду, начальників ОВА, голів громад з міжнародними партнерами та організаціями: дипломатичними місіями США, Великої Британії, Франції, Нідерландів, Фінляндії, Польщі, Чехії, Японії, Канади, Італії, Данії, Норвегії, Швеції, Литви, Представництвами ЄС та міжнародних організацій, а також 16 послів України.

Разом із заступниками Олександром Троханенком і Тарасом Шкітером та Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком долучились в режимі відео конференції також.

Нагадаю, Офіс Президента України започаткував проведення регулярних брифінгів з питань забезпечення потреб енергосектору та підготовки до осінньо-зимового періоду 2024-2025 років.

Сьогодні були озвучені три основні напрямки роботи, необхідні для підвищення стійкості української енергосистеми. Зокрема, це ремонт та відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури, захист об’єктів критичної інфраструктури та розвиток системи малої генерації. Також Міністр енергетики Герман Галущенко докладно поінформував про потреби в обладнанні для відновлення роботи пошкодженої генерації та проєкти для розподілення джерел енергії.

Загалом іноземні партнери розповіли про напрацьовані проєкти та запевнили у своїй підтримці українців.

До слова, на Волині робота з розбудови розподіленої мережі генерації теплової та електричної енергії також триває. Представники бізнесу уже готуються до закупівлі та встановлення газопоршневих установок на своїх підприємствах", - йдеться у повідомленні очільника ОВА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні