На заході України чоловік подав у суд на ТЦК і виграв справу

1
На заході України чоловік подав у суд на ТЦК і виграв справу
Мешканець Хмельницької області подав до суду на Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, він вимагав надати йому відстрочку від мобілізації, оскільки він має батька з другою групою інвалідності, а тому має його утримувати.

Про це стало відомо з рішення Хмельницького окружного адміністративного суду, передає Варта1.

Військовозобов'язаний обґрунтував свої вимоги чинним законодавством.

У ТЦК просили відмовити в задоволенні позовних вимог. Там наголосили, що право на відстрочку супроводжується обов'язком дотримуватися порядку та правил військового обліку. Крім того, у Центрі комплектування повідомили, що для розгляду заяви про надання відстрочки чоловік має особисто відвідати засідання комісії.

Чоловік подав позов до суду. Після розгляду суд встановив, що позивач дотримувався процедури подання документів для отримання відстрочки від мобілізації. Водночас ТЦК не ухвалив рішення по суті його заяви та обмежився надсиланням інформаційного листа, не надавши доказів, що розглянув заяву.

Суд постановив, що дії ТЦК були неправомірними. Відомство зобов'язали розглянути заяву позивача, а також ухвалити відповідне рішення щодо надання або відмови в наданні відстрочки від мобілізації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч хтось, хоч краплинку поставить в законні рамки тцк!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні