Хто з українців може не оновлювати дані з 1 серпня

0
Хто з українців може не оновлювати дані з 1 серпня
Україні протягом усього воєнного стану діє обов'язкова мобілізація військовозобов'язаних, які мають оновити свої дані. Проте є кілька категорій чоловіків, яких це не стосується.

Про це пише Телеграф.

Усі військовозобов'язані громадяни від 18 до 60 років за чинним законодавством повинні оновити свої військово-облікові дані. Це можна зробити через застосунок "Резерв+", піти до територіального центру комплектування (ТЦК) чи Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Проте є категорії, осіб що можуть не оновлювати дані. Зокрема, це:
- ті, хто не є громадянами України;
- ті, у кого за рішенням ВЛК є статус "не придатний до несення військової служби";
- ті, хто досяг граничного віку перебування в запасі.

Водночас особи молодші за 18 і старші за 60 років, а також жінки без медичної освіти можуть не актуалізовувати дані. Також чоловік, що виключений з військового обліку теж може не йти до ТЦК. Проте він зобов'язаний мати документ, що підтверджує факт його виключення.

Інші категорії людей мають оновити свої дані, щоб не отримати штраф від 17 000 до 25 500 грн. Водночас наявність штрафів від ТЦК за порушення правил воєнного обліку українці тепер можуть перевірити самі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні