Що не можна робити під час грози, щоб не накликати влучання блискавки

0
Що не можна робити під час грози, щоб не накликати влучання блискавки
Блискавка досі залишається одним з найзагадковіших явищ природи. За старих часів ходило повір'я, що гроза - Божа кара, а блискавка - головна помічниця у справі вершения доль.

Про це пише Радіо ТРЕК.

Вважалося, якщо блискавка вбила жінку, то вона була страшною грішницею, а якщо розряд влучив у чоловіка, то він був праведником, і сам Бог покликав його до себе на службу.

Якщо при грозі блискавка влучила в якийсь предмет, вірили, що за ним або в ньому знаходився в цей момент біс.

Якщо уражений блискавкою предмет згорав і на його місці залишався попіл, то вірили, що чорт убитий «божою рукою».

Тому будинки, в які потрапляла блискавка, не поспішали гасити. Та й загасити пожежу, що зайнялася від правиці Божій, за повір'ями, можна було тільки молоком.

Також наші предки вірили, що в момент блискавки й грому не можна дивитися у дзеркало. Вони вважали, що гроза відкриває двері у потойбічний світ і злі духи можуть потрапити у наш світ через дзеркала.

Раніше люди вважали, що після грози уся вода отримує цілющу силу, навіть дощова. Тому була традиція виходити на вулицю та вмиватися краплинами дощу.

А щоби залучити достаток, потрібно перераховувати гроші у момент, коли вдаряє блискавка.

Також, важали, що в розпал грози не можна ходити з розпущеним волоссям і в короткій сукні, всі справи теж намагалися відкласти на потім.

Йти чи їхати посередині дороги в грозу було великим гріхом, а ховатися під одиноким деревом - дурістю.

Щоб застерегти себе від божого гніву наші предки користувалися різними засобами. Говорили, що чорна тварина - кішка, корова або півень рятують своєю енергетикою господарів.

А щоб блискавка не вдарила в будівлю, в щілини під дахом, віконні прорізи або лиштви встромляли березові гілочки, освячені на Трійцю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні