Коли українцям почнуть приходити штрафи від ТЦК

0
Коли українцям почнуть приходити штрафи від ТЦК
До 16 липня всі військовозобов’язані в Україні мали оновити свої військово-облікові дані. Тим, хто цього не зробив, загрожують чималі штрафи.

Про це розповів адвокат Роман Симутін, пише Телеграф.

Ухилянтам — тим, хто не оновив дані та тим, хто проігнорував повістку, можуть виписати штраф від 17 000 до 25 500 гривень. Перші з них можуть бути вже у серпні.

"Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь уже відправили повістки після 16 липня, то наприкінці серпня очікуються перші постанови", — прогнозує він.

Симутін вважає, що першими, швидше за все, повістки на проходження військово-лікарської комісії отримають ті, хто оновив свої дані й при цьому не має бронювання чи права на відстрочку. Проте викличуть на ВЛК не всіх таких військовозобов’язаних.

"Отримають повістки не всі. Дані оновили понад 4 мільйони 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйона, які нібито не мають жодних підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки", – пояснив Сімутін.

Він додав, що у випадках, коли чоловік не оновив свої дані й при цьому щодо нього немає інформації в реєстрі "Оберіг", співробітники ТЦК підійматимуть паперову справу та вручну виписуватимуть повістку. Також таку людину можуть затримати під час перевірки на вулиці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні