Українців попередили про загрозу для гривні

0
Українців попередили про загрозу для гривні
Нова серйозна загроза для стабільності курсу гривні очікується ближче до звітних дат і наприкінці 3-го кварталу поточного року.

Такий прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, пише УНІАН.

"У поєднанні з підготовкою до опалювального сезону, необхідністю відновлення електрогенерації в Україні до зимового періоду, посилення політичної, геополітичної та військової напруженості в нашій країні та у світі, атаки на гривню в цей період будуть максимальними", - пояснив він.

За його словами, зараз особливого зміцнення позицій гривні в теперішніх воєнних умовах ніхто з клієнтів і громадян не очікує, але й нової великої хвилі девальвації теж уже ніхто не чекає.

Експерт додав, що деяка стабільність триватиме принаймні до чергового кінця кварталу з його традиційними рясними й активними роздачами бюджетних грошей контрагентам: "Яких весь квартал Держказначейство зазвичай тримає на "голодному пайку", а потім в останні тиждень-два перед завершенням кварталу держава закриває свої борги перед цими компаніями".

"Вони, своєю чергою, купують валюту і проплачують свої зобов'язання перед іноземними партнерами, що починає ситуативно дуже сильно тиснути на курс гривні і провокує зростання котирувань у такі періоди", - зазначив Козирєв.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні