Українців попередили про небезпечні посилання від шахраїв

0
Українців попередили про небезпечні посилання від шахраїв
Шахраї в інтернеті намагаються використовувати скорочені посилання, щоб приховати небезпечні ресурси. Українцям розповіли, як не стати жертвою кіберзловмисників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держспецзв’язку.

Зловмисники можуть приховувати шкідливі вебсайти або фішингові сторінки під короткими URL-адресами, використовуючи такі популярні сервіси як Bitly або Cuttly.

Важливо переконатися, що домен виглядає надійно. Шукайте такі відомі домени такі як: bit.ly або ow.ly. Уникайте підозрілих доменів з орфографічними помилками або випадковими символами.

Українцям радять перевіряти репутацію ресурсу, на який можна перейти за посиланням. Для цього потрібно виконати пошук в Google за повним посиланням. Знайти відгуки користувачів або попередження про шкідливі програми.

Крім того, можна встановити розширення браузера, яке сканує скорочені посилання на надійність, наприклад, urlscan.io. Це розширення може попередити, перш ніж ви перейдете за підозрілим посиланням.

"Не переходьте за скороченими посиланнями з невідомих джерел, наприклад, електронних листів, повідомлень у соціальних мережах або підозрілих вебсайтів", - попереджають фахівці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні